Яценюк просить Януковича ветувати держбюджет-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк просить Януковича ветувати держбюджет-2012

Казна та Політика
223
Депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Арсеній Яценюк просить Президента Віктора Януковича застосувати право вето до закону "Про державний бюджет на 2012 рік".
Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Фронт змін", лідером якої є депутат.
"Цей бюджет є антисоціальним, він не вирішує жодної економічної проблеми, що стоїть перед Україною, і спрямований виключно на подальше збагачення купки наближених до влади осіб", - вважає депутат.
За словами Яценюка, законом Кабінет Міністрів наділяється правом розподіляти виплати пільговикам в залежності від рівня наповнюваності держбюджету і бюджету Пенсійного фонду.
"Це фактично дозволяє уряду маніпулювати державними фінансами та здійснювати виплати одним категоріям пільговиків за рахунок інших", - сказав депутат.
Також Яценюк зазначає, що держбюджет-2012 не забезпечує всіх соціальних виплат, передбачених законодавством.
"Зростання рівня мінімальних пенсій і зарплат відбуватиметься повільніше, ніж зростання цін. Крім того, бюджетом передбачено скорочення фонду оплати праці на 15,6 млрд гривень", - сказав депутат.
При цьому, за словами Яценюка, у держбюджеті-2012 були збільшені у порівнянні з 2011 роком видатки на владу на 6 млрд гривень і зменшено на 2,3 млрд гривень фінансування охорони здоров'я.
"У держбюджеті задекларований дефіцит в 25,1 млрд гривень. Однак ще 31,7 млрд гривень складе прихований дефіцит бюджету. З цього бюджету країна продовжить жити в борг і набирати нові кредити - обсяг державних запозичень прогнозується на рівні 98,5 млрд гривень. А в цілому державний борг зросте до 415,3 млрд гривень", - підкреслює депутат.
Яценюк також вважає, що держбюджет-2012 не вирішує питання скасування пільг чиновникам.
Як повідомляло агентство, 22 грудня Рада прийняла в цілому державний бюджет на 2012 рік.
26 грудня голова парламенту Володимир Литвин підписав закон "Про державний бюджет на 2012 рік" та передав його на підпис Президенту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас