Німецький банк перевірить законність кредиту, виданого президенту ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький банк перевірить законність кредиту, виданого президенту ФРН

Кредит&Депозит
342
Наглядова рада BW-Bank, де президент ФРН Крістіан Вульф отримав іпотечний кредит, вирішив перевірити, чому гроші видали під мінімальні відсотки. Про це газеті Bild повідомив член наглядової ради банку Міхаель Кінцле. За його словами, представників ради ніхто не поставив до відома про особливі, пільгові умови кредиту для президента.
Йдеться про іпотечний кредит, який Вульф взяв у BW-Bank в лютому 2010 року, щоб погасити інший кредит, узятий в 2008-му у дружини його друга-бізнесмена Егона Геркенса. На гроші, отримані від дружини мільйонера на пільгових умовах, Вульф купив будинок і ділянку землі. Це спровокувало підозри в корупційних зв'язках президента з підприємцем.
На початку 2010 року Вульфу, який обіймав на той момент пост прем'єр-міністра Нижньої Саксонії, довелося пояснювати місцевому парламенту про його зв'язки з бізнес-елітою. Тоді він не став розповідати про кредит, отриманий від дружини Геркенса, але незабаром погасив його, взявши позику в BW-Bank.
Як з'ясувалося, в BW-Bank йому видали гроші також на пільгових умовах: за мінімальною ставкою від 0,9% до 2,1%. Виступаючи з поясненнями 15 грудня, Вульф заявив, що договір про кредит уже переписаний на звичайну процентну ставку в 3,62%. Проте як пише Welt am Sonntag, нова угода набере чинності лише 1 січня 2012 року. Таким чином, з березня 2010 року по грудень 2011-го президент встиг заощадити значну суму.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас