Білорусія створює комісію з розвитку системи рейтингів за нацшкалою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія створює комісію з розвитку системи рейтингів за нацшкалою

107
В Білорусії створюється міжвідомча комісія з розвитку системи присвоєння та використання рейтингів за національною шкалою на чолі з першим заступником голови правління Національного банку Миколою Лузгіним, йдеться в спільній постанові Ради міністрів і Нацбанку від 22 грудня, повідомляє прес-служба білоруського уряду.
В повідомленні уточнюється, що персональний склад комісії затверджується Радою міністрів і регулятором. До роботи цієї структури можуть залучатися представники республіканських органів держуправління та інших держорганізацій, підпорядкованих уряду, облвиконкомів і Мінміськвиконкому, іноземних та міжнародних організацій. Організаційно-технічне забезпечення діяльності міжвідомчої комісії буде здійснювати Нацбанк.
У числі основних завдань комісії - сприяння створенню та ефективному функціонуванню системи присвоєння та використання рейтингів за національною шкалою для банків, страхових організацій, емітентів цінних паперів та емітованих ними цінних паперів, а також інших юридичних осіб, аналіз ефективності вжитих заходів з розвитку в країні такої системи, пояснює прес-служба.
Комісія буде здійснювати підготовку пропозицій про формування державної політики в галузі присвоєння та використання рейтингів за нацшкалою до визначення республіканського органу держуправління, який займатиметься цими питаннями.
"Нова структура також буде визначати принципи розробки методик та процедур присвоєння рейтингів за національною шкалою, підходи до встановлення відповідності рейтингів, що присвоюються міжнародними рейтинговими агентствами, і рейтингів за національною шкалою, що присвоюються національними рейтинговими агентствами, сприяти формуванню сприятливих економічних умов для стимулювання добровільного отримання рейтингу і визначати підходи до встановлення випадків обов'язкового отримання рейтингу", - йдеться в повідомленні.
Міжвідомча комісія має право розглядати питання формування та вдосконалення в Білорусії системи присвоєння та використання рейтингів за нацшкалою, залучати для участі в такій роботі іноземні та міжнародні організації, розглядати звернення громадян і юридичних осіб з питань присвоєння та використання таких рейтингів, передає РИА Новости.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас