49
Каші можуть знизити ризик раку
Вчені з'ясували, що постійне вживання каш допомагає знизити ризик багатьох захворювань.
У Національному інституті раку в Роквіллі (США) завершили 20-річне дослідження за участю 400 тисяч добровольців. Всі ці роки учасники експерименту заповнювали спеціально розроблені анкети. Проаналізувавши дані, вчені помітили тенденцію: любителі каш здатні більш ефективно чинити опір хворобам, передає АиФ.
Зокрема, у тих, хто щодня з'їдав не менше двадцяти п'яти грамів крупи (чоловіки - 29 грамів, жінки - 25 грамів), ризик летального результату знижувався на двадцять відсотків. Крім того, люди, які вживають велику кількість страв з крупів і злаків, значно рідше захворюють на рак травного тракту.
Найбільш корисними є каші з необробленого цільного зерна, багатого клітковиною: з традиційного вівса, гречки, коричневого рису і так званого "дикого рису". Щодо інших каш медики дають такі рекомендації: Рідкі каші з манки корисні після операцій на шлунку і кишечнику. Пшоняна каша повинна бути присутньою в раціоні людей з проблемами серцево-судинної системи. Гречка багата на лецитин, і гречана каша особливо корисна при хворобах печінки. Ячна і перлова каші хороші при захворюваннях кишечника, що супроводжуються запорами. Запіканки з кукурудзяної крупи допомагають знизити процеси бродіння в кишечнику. Вівсяна каша, толокно сприятливо впливають на хворий шлунок (тільки не забувайте, що вони дуже калорійні).
За матеріалами: Фокус
Поділитися новиною
Також за темою
США та Китай досягли рамкової угоди щодо TikTok
PayPal запускає одноразові платіжні посилання, які будуть підтримувати криптовалюту
Чому реальний рівень зарплат набагато нижче, ніж показує Держстат
Україна з 1 жовтня обмежить імпорт індійського пального
НБУ радить уряду ліквідувати ПІН Банк замість передачі «Укрпошті»
Що буде з житлово-комунальними тарифами — думка експертів