Каші можуть знизити ризик раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каші можуть знизити ризик раку

44
Вчені з'ясували, що постійне вживання каш допомагає знизити ризик багатьох захворювань.
У Національному інституті раку в Роквіллі (США) завершили 20-річне дослідження за участю 400 тисяч добровольців. Всі ці роки учасники експерименту заповнювали спеціально розроблені анкети. Проаналізувавши дані, вчені помітили тенденцію: любителі каш здатні більш ефективно чинити опір хворобам, передає АиФ.
Зокрема, у тих, хто щодня з'їдав не менше двадцяти п'яти грамів крупи (чоловіки - 29 грамів, жінки - 25 грамів), ризик летального результату знижувався на двадцять відсотків. Крім того, люди, які вживають велику кількість страв з крупів і злаків, значно рідше захворюють на рак травного тракту.
Найбільш корисними є каші з необробленого цільного зерна, багатого клітковиною: з традиційного вівса, гречки, коричневого рису і так званого "дикого рису". Щодо інших каш медики дають такі рекомендації: Рідкі каші з манки корисні після операцій на шлунку і кишечнику. Пшоняна каша повинна бути присутньою в раціоні людей з проблемами серцево-судинної системи. Гречка багата на лецитин, і гречана каша особливо корисна при хворобах печінки. Ячна і перлова каші хороші при захворюваннях кишечника, що супроводжуються запорами. Запіканки з кукурудзяної крупи допомагають знизити процеси бродіння в кишечнику. Вівсяна каша, толокно сприятливо впливають на хворий шлунок (тільки не забувайте, що вони дуже калорійні).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас