Американські компанії користуються проблемами банків Європи, скуповуючи їхні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські компанії користуються проблемами банків Європи, скуповуючи їхні активи

537
Європа продовжує боротися з кризою, а американські компанії активно користуються цим, скуповуючи активи європейських банків, які ті змушені продавати, пише газета The New York Times.
Європейські фінкомпанії залучають додатковий капітал і скорочують свої баланси, часто під тиском регуляторів. За оцінками Morgan Stanley, в наступні 18 місяців вони виставлять на продаж активи на загальну суму близько $3 трлн.
Раніше цього місяця Blackstone Group придбала у Commerzbank портфель іпотечних кредитів обсягом $300 млн, забезпечених нерухомістю, в тому числі готелями у Флориді, Чикаго, Майамі, Міннеаполісі і Сан-Франциско. Німецькому банку регулятор наказав залучити додатковий капітал у розмірі 5,3 млрд євро до середини 2012 року.
Google також скористалася можливістю, купивши офісну будівлю в Дубліні в ірландського Національного агентства управління активами (National Asset Management Agency, NAMA), що став власником цієї нерухомості після націоналізації одного з банків країни.
"Очевидно, що відбувається реструктуризація і скорочення розмірів європейських фінансових інститутів, - зазначив головний фінансовий директор Wells Fargo Тімоті Слоан. - Значний обсяг активів, що продаються банками Європи, знаходиться в США".
"Ми тримаємо наші очі і вуха відкритими, очікуючи правильних пропозицій", - зазначив він.
KKR збільшує команду підрозділу спеціальних ситуацій з двох аналітиків до восьми, розраховуючи скористатися можливостями, які з'являються в Європі. Компанія навіть розглядає можливість інвестування в країну, що стала джерелом кризи в Європі, - Грецію, незважаючи на попередження про ймовірний дефолт країни або її вихід з єврозони.
Крім Греції, KKR оцінює можливі угоди в Іспанії та Португалії, де приватні компанії теж стикаються з проблемами при залученні нових кредитів або продовження старих.
Між тим, цікаві пропозиції часто трапляються американським компаніям саме в США.
Так, у листопаді Wells Fargo придбав портфель кредитів, забезпечених комерційною нерухомістю в США, що належав раніше Anglo Irish Bank. Американський банк також купив портфель кредитів обсягом $2,4 млрд і інші активи Bank of Ireland, що намагається залучити 10 млрд євро для погашення боргів перед Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Незабаром Capital One Financial може отримати схвалення Федерального резерву на купівлю за $ 9 млрд он-лайн банку ING Direct, американського підрозділу нідерландської ING, якій регулятори наказали відокремити цей бізнес. Ця угода, в разі її успішного завершення, стане однією з найбільших в банківському секторі в цьому році.
Експерти очікують, що продажі активів європейськими банками збільшаться найближчим часом, оскільки багатьом з них необхідно до червня 2012 року залучити додатковий капітал загалом у розмірі 114 млрд євро у відповідність до приписів банківського регулятора, а також привести показник достатності капіталу першого порядку (Tier 1) до рівня 9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас