Середня міська родина викине у смітник їжі на 90 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня міська родина викине у смітник їжі на 90 гривень

476
Зі столу - на смітник. Після новорічних свят близько 12% продуктів український гурман... викидає. Адже готують співвітчизники більше, ніж можуть з’їсти, твердять аналітики. Щоправда, опитували фахівці лише городян. В селі нічого не пропадає - все згодовується худобі.
Українці - справжні гурмани. На їжі не економлять. Спеціалісти порахували: чимало грошей витрачають даремно. У середньому родина під час новорічних свят викидає на смітник продуктів мінімум на 90 гривень. Щоправда, вітчизняних пенсіонерів це не стосується.
Марія Іванівна, пенсіонерка:
"Смішно даже. Пенсіонери готують те, що можна їсти. А до новорічного свята вже їсти не можеш те що хочеш. Що Бог пошле, те й будемо їсти. Я в їжу не особливо вдаряюсь".
Згідно з дослідженням, під час свят у всіх хазяйських холодильниках України продукції псується приблизно на 470 мільйонів гривень. На цю суму можна було б купити 300 тонн червоної ікри, 850 тонн ковбаси, або 2,5 тисячі тонн свинячого ошийка.
Олена, студентка:
"Дуже багато йде на свинину. Це десь у розмірі 500 із чимось гривень. Так як в нас родина чималенька. Так на це йде багато грошей. А ще апельсини, мандарини на них також йдуть гроші. У нас на смітник іде дуже мало. Це також пов’язано з сім’єю. Бо ми як збираємо – 50 чоловік як мінімум".
Олександр Ярославський, заступник генерального директора УАК:
"На новогодний стол люди потратят где-то на 15-20% больше, т.е. он обойдется дороже, в основном из-за алкогольной продукции, потом из-за мясной и из-за рыбной".
Щоправда, після свят ціни на харчі трохи знизяться. Так повелося - коли у всьому світі святкові розпродажі - в україні ціни тільки ростуть. Отже після Різдва не переплачуватимемо за сир, масло, хліб, цукор та свинину. А ось курятина - навряд чи. Бо попит на неї величезний.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас