Продавців квартир змусять декларувати їх реальну вартість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продавців квартир змусять декларувати їх реальну вартість

Нерухомість
158
До кінця року Фонд держмайна має затвердити мінімальну вартість квадратного метра житла у різних містах України. А митарі перевірять: де українці беруть гроші на купівлю квартир. Депутати профільного комітету кажуть: приблизно 80 процентів помешкань продають за заниженою ціною, від чого держава щорічно втрачає близько двох із половиною мільярдів гривень.
Уряд вирішив подбати, щоб українці продавали квартири тільки за ринковими цінами. А податкова перевірить, звідки в покупців гроші. Законопроект уже в Раді. За заниження вартості житлА доведеться сплатити до 17 відсотків від вартості покупки. Самі ж митарі кажуть: хочуть легалізувати доходи громадян. Ось і вирішили почати з квартир.
Олександр Клименко, голова Державної податкової служби:
"Що стосується питань квартир, автотранспорту, які ви дуже полюбляєте, то це є лише складова цієї системи. Ми ж повинні розуміти, так, що не може бути різниці що ви сплачуєте податки зі своєї заробітної плати, а хтось їх не сплачує - це є соціальна несправедливість. А Податкова служба будується на соціальній справедливості"
Нотаріуси запевняють: щоквартально звітують перед податківцями, хто і за яку суму продав помешкання. Тож митарі по квартирах не ходитимуть - інформації й без того вдосталь.
Гліб Леонтьєв, приватний нотаріус:
"Я думаю, що податкові органи самі до цього не будуть готові, щоб бігати і дізнаватися, звідки ви взяли гроші на купівлю квартири або на купівлю там певного майна"
За законом продавець квартири має сплатити один відсоток від суми угоди до Пенсійного фонду. А ще один - як держмито за нотаріальне оформлення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас