Нацкомпослуг: Необхідності в перегляді тарифів на тепло для населення при ціні газу 416 дол. за тис. куб. м нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомпослуг: Необхідності в перегляді тарифів на тепло для населення при ціні газу 416 дол. за тис. куб. м нема

Енергетика
314
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринку комунальних послуг (Нацкомпослуг), не бачить на сьогоднішній день невідкладної необхідності в перегляді тарифів на теплову енергію для населення у зв'язку із закладеною в державному бюджеті на 2012 рік середньорічною ціною на газ $416 за 1000 куб. м.
"Ні, сьогодні ніякого питання щодо перегляду тарифів не стоїть, тому, я хочу сказати, що наші люди можуть з хорошим настроєм, у цьому напрямку, зустрічати Новий рік", - сказав глава Нацкомпослуг Валерій Саратов журналістам під час відкритого засідання комісії у вівторок.
Він також зазначив, що Нацкомпослуг володіє всією необхідною методикою з розрахунку тарифів теплопостачання та водовідведення, крім методики розрахунку інвестиційної складової тарифоутворення.
"Ми так довго її розробляємо, бо хочемо, щоб ця методика була спочатку погоджена з усіма міжнародними інститутами", - додав Саратов.
Мова йде, зокрема, про Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Агенцію торгівлі та розвитку уряду США (USAID).
Як повідомлялося, увечері 21 грудня уряд України схвалив проект держбюджету на 2012 рік з середньорічною ціною $416 за 1 тис. куб. м, який був ухвалений українською Верховною Радою ввечері 22 грудня.
Нацкомпослуг створена указом президента № 743/2011 від 8 липня 2011 року та буде встановлювати тарифи на комунальні послуги за уже затвердженими Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) порядками і процедурами їх формування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас