Влада попросила жителів Новосибірська не торкатися до осколків Меридіана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада попросила жителів Новосибірська не торкатися до осколків Меридіана

55
Жителів Ординського району Новосибірської області, куди впали фрагменти супутника "Меридіан", який не вийшов на орбіту, попросили не чіпати уламки.
"Нас попросили не торкатися до осколків, якщо ми їх знайдемо, і відразу телефонувати МНС", - розповів один з жителів.
Деякі жителі повідомили, що вони навіть не знають, що на їхній район впали уламки супутника. У той же час інші розповідають, як чули шум падаючих об'єктів, передає РИА Новости.
Головний спеціаліст у справах ЦО і НС Ординського району Анатолій Ряснянський раніше повідомляв, що пошуки фрагментів супутника "ведуться в міру можливості".
Представник адміністрації району уточнив, що фахівці будуть виїжджати на місце в разі виявлення уламків жителями. Один з жителів припустив, що, мабуть, інші фрагменти супутника будуть знаходити навесні і влітку після того, як розтане сніг.
За даними Ряснянського, в районі виявлено 10 фрагментів, ймовірно, від супутника. Один з фрагментів впав на житловий будинок у селищі Вогайцево, пробивши дах будинку. Ніхто не постраждав. Ще один осколок впав на невеличкий сарай з вугіллям іншого жителя цього ж селища.
У ніч на понеділок у лісі Ординського району мисливці знайшли два паливні баки, розміром близько 1,5 метра, імовірно, від супутника, який не вийшов на орбіту. Палива в баках не було, їх відправили до районного відділу внутрішніх справ.
Нагадаємо, запуск супутника подвійного призначення "Меридіан" з космодрому Плесецьк закінчився невдачею - в результаті відмови роботи двигуна третього ступеня ракети-носія "Союз-2" космічний апарат не вийшов на розрахункову орбіту, і його уламки впали в Сибіру.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас