Азаров: Обсяг капітальних інвестицій в Україні в 2011 р. досягне 170 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Обсяг капітальних інвестицій в Україні в 2011 р. досягне 170 млрд грн

Казна та Політика
178
Обсяг капітальних інвестицій в 2011 р. в Україні сягне 170 млрд гривень. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання економічного прес-клубу, передає прес-служба Кабміну.
"Обсяг капітальних інвестицій виріс за 9 місяців поточного року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 21%. Це прекрасний показник", - підкреслив Микола Азаров. Він зазначив, що прямі іноземні інвестиції в Україну зросли на 44,5%, і в країні досить рівномірно розвиваються всі галузі економіки.
Крім того, підкреслив прем'єр-міністр, в поточному році суттєво зросла купівельна спроможність населення. Він зазначив, що роздрібний товарообіг в країні виріс на 15%. За його словами, українці стали більше купувати продовольчих продуктів (наприклад зросло споживання м'яса, а овочів і фруктів населення купило в 1,5 рази більше, ніж у минулому році).
Також цього року було придбано в 2 рази більше автомобілів, які були у використанні, нових авто купили на 30% більше. На 50% більше придбано телевізорів, на 30% - супутникових антен, а мобільних телефонів - в 16 разів більше. "Якщо населенню не вистачає на продукти харчування, хіба вони будуть купувати супутникові антени? - зазначив Азаров. - Це абсолютно об'єктивні дані, які свідчать про те, що купівельна спроможність населення зростає".
Нагадаємо, раніше Держстат повідомляв, що обсяг капітальних інвестицій в Україні за 9 місяців 2011 р. склав 143,2 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас