Єгипет просить у G8 обіцяну допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет просить у G8 обіцяну допомогу

Казна та Політика
256
Прем'єр-міністр Єгипту Камаль аль-Ганзурі звернувся до представників країн "великої вісімки" (G8) з проханням виділити обіцяну фінансову допомогу на ліквідацію наслідків масових антиурядових акцій.
Як передає РБК з посиланням на Reuters, прем'єр-міністр під час зустрічі з послами G8 повідомив, що Єгипет гостро потребує негайного надання допомоги, обіцяної під час саміту в Довілі в травні цього року. Економіка країни сильно постраждала через відтік туристів та інвесторів, яких відлякали наслідки повалення режиму Хосні Мубарака.
Нагадаємо, наприкінці травня глави країн G8 спільно з Саудівською Аравією, Туреччиною, Катаром та низкою міжнародних організацій, включаючи Міжнародний валютний фонд (МВФ), на саміті в Довілі ухвалили рішення виділити близько 80 млрд. доларів Єгипту, Тунісу, Марокко і Йорданії на ліквідацію наслідків так званої "арабської весни" і для проведення демократичних реформ. За словами К.аль-Ганзурі, з того моменту Єгипет отримав лише 1 млрд. доларів, наданий Саудівською Аравією і Катаром.
У червні Єгипет погодив з МВФ виділення кредитної лінії в обсязі 3 млрд. доларів, від якої згодом відмовився після перегляду параметрів бюджету країни на 2011-12 фінансовий рік, у результаті чого був скорочений прогноз його дефіциту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас