Японія зняла півстолітню заборону на експорт зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія зняла півстолітню заборону на експорт зброї

861
Уряд Японії затвердив часткове зняття ембарго на експорт зброї, що до теперішнього часу забороняло Токіо співпрацювати в розробці нового озброєння з усіма країнами світу, крім США.
Як передає Газета.ру, тепер Японія зможе брати участь в міжнародних проектах з розробки та виробництва зброї за участю не тільки США, але й країн НАТО, а також Австралії та Південної Кореї.
Пом'якшення ембарго дозволить в тому числі відкрити дорогу до постачання в Європу елементів системи ПРО, які спільно розробляються за участю Токіо. Японія спільно зі США бере участь у розробці одного з блоків модифікованої корабельної ракети SM3, яка, згідно з планами Вашингтона, повинна стати одним з ключових елементів європейської ПРО.
У 1967 році Японія ввела заборону на постачання озброєння в країни з комуністичним режимом, а також до держав, що знаходяться під санкціями ООН і беруть участь у збройних конфліктах. Згодом ці обмеження були розширені до повної заборони на експорт зброї у всі країни, за винятком США. Раніше Вашингтон неодноразово звертався до Токіо з проханням пом'якшити ембарго, зокрема, у зв'язку з перспективами використання в європейській ПРО модифікованої ракети SM3.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас