Недосипання може бути корисним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недосипання може бути корисним

64
Японські вчені з Національного центру неврології і психіатрії в Токіо дійшли до висновку, що недосипання може допомогти позбутися від негативних спогадів.
У людини, яка пережила насильство або отримала серйозні травми, може розвинутися посттравматичний стресовий розлад. Навіть незначне нагадування або асоціація з трагічними подіями викликає панічний страх - людина живе в постійній напрузі навіть через довгий час після події, яка завдала травми, пише Likar.info.
Оскільки сон відіграє важливу роль у процесі запам'ятовування - він потрібний для переходу інформації з короткочасної пам'яті в довгострокову, то японські вчені припустили, що позбавлення сну (депривація) може перешкодити закріпленню в пам'яті негативної інформації.
Щоб перевірити гіпотезу, дослідники провели експеримент на добровольцях. Піддослідним показували відеоролики, на яких були зняті або спокійний рух автомобілів, або жахлива аварія. Після цього деяким добровольцям надавали можливість виспатися, а інших сну позбавляли.
Потім вчені протестували піддослідних на страх перед ДТП. І виявилося, що добровольці, які не спали після перегляду відеороликів, дороги не бояться. При цьому друга група показала протилежні результати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас