Україна отримає вигоди від співпраці з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає вигоди від співпраці з ЄС

Казна та Політика
268
Україна може мати політичні вигоди від економічного співробітництва з Європейським Союзом, вважає голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, пише Інтерфакс-Україна.
"Незважаючи на всі критичні моменти, пов'язані із самітом 19 грудня (саміт Україна-ЄС, - ред.), тим не менше, Україна робила певні кроки і просувалася шляхом європейської інтеграції в плані імплементації тих чи інших законодавчих актів Європейського Союзу. Одним з основних результатів такої імплементації було фактичне приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства. Це один з суттєвих напрямів і результатів секторальної інтеграції України, на основі чого можна скористатися певними вигодами і отримати як політичні, так і економічні результати", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.
Експерт також відзначив прогрес у сфері транспортного співробітництва з ЄС, зокрема, прийняття Повітряного кодексу передбачає істотне посилення захисту прав пасажира.
Крім того, за словами Бураковського, відбувався "певний прогрес" у сфері державних закупівель.
У той же час, політолог висловив думку, що Україна зможе скористатися всіма вигодами від економічного співробітництва з Євросоюзом за умови, що реформи в країні не будуть декларативними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас