Точка зору: Рейтинг The Economist підтверджує відсутність у України європейських перспектив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Рейтинг The Economist підтверджує відсутність у України європейських перспектив

Казна та Політика
468
Лідер Української соціал-демократичної партії, народний депутат України від фракції "БЮТ-Батьківщина" Наталія Королевська вважає, що цілеспрямовані дії української влади призвели до зниження світового рейтингу демократії в Україні за версією журналу The Economist на 12 позицій.
"Влада продовжує тягнути у прірву всю країну, і підготувала українцям до Нового року ще один сумнівний подарунок - різке зниження світового рейтингу демократії в Україні в 2011 році. Падіння в рейтингу The Economist на 12 позицій - це міжнародна оцінка заслуг української влади, яка планомірно і цілеспрямовано знищує демократію в нашій країні", - передає Інтерфакс-Україна слова Королевської.
За її словами, політична система України отримала в 2011 році статус "гібридного режиму".
"У 2011 році влада добилася для нашої політичної системи титулу "гібридний режим" - при якому не дотримуються права і свободи людини, а вибори перебувають під контролем влади. Наше "почесне місце" тепер відразу за Беніном, Гайаною та Ганою", - сказала Королевська.
Народний депутат вважає, що рейтинг The Economist є яскравим підтвердженням відсутності європейських перспектив для України при нинішній владі.
"Всім, крім чинної влади, зрозуміло: світ засуджує репресії проти опозиції, і рейтинг The Economist - ще один аргумент на захист її лідера - Юлії Тимошенко. На Заході немає ілюзій щодо політичної мотивації справи Тимошенко... З цією гібридною владою та її гібридною демократією Україну приймуть в європейську сім'ю тоді ж, коли і Бенін з Ганою та Гайаною", - сказала вона.
Нагадаємо, укладачі світового рейтингу демократії з британського видання The Economist віддали Україні 79-е місце серед 167 держав. Торік Україна посідала 67-е місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас