Рахункова палата: Міносвіти неефективно використовує кошти на видання підручників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Міносвіти неефективно використовує кошти на видання підручників

Казна та Політика
194
Рахунковою палатою за результатами аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених у 2010-2011 роках на забезпечення навчальних закладів підручниками та посібниками, встановлено, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту протягом останніх 9 років не забезпечує належної координації роботи з видання підручників та неефективно, неекономно та з порушеннями використовує бюджетні кошти.
Державне замовлення на виготовлення і доставку підручників, яке затверджується практично в кінці бюджетного року, є формальним і не виконує функції державного регулювання цієї сфери і фактично не впливає на випуск навчальної літератури. При технології виготовлення підручників до п'яти місяців, постійною є практика спрямування коштів на цю мету за два-три місяці до початку навчального року.
У результаті для термінового виготовлення підручників видавництва закуповували папір за цінами, вищими від ринкових на 30-40 проц., в результаті чого неефективно використано 6,9 млн грн бюджетних коштів.
Міністерство не перевірило виробничі потужності переможця тендерних процедур з надання поліграфічних послуг ТОВ "Побутелектротехніка", яке виявилося фактично посередником, а не виконавцем замовлення. Тому після випуску 10 найменувань підручників на рахунку підприємства залишилося від 66 до 84 проц. отриманих коштів, що призвело до додаткових витрат з бюджету в розмірі 5,9 млн гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас