МЗС: Європа відмовилася від газового союзу з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Європа відмовилася від газового союзу з Україною

Енергетика
1504
Директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин вважає, що Європейський Союз не хоче брати участь у створенні тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою, як на цьому наполягає Україна.
Таким чином, за словами Волошина, ЄС робить реальною можливість створення консорціуму за участю лише України і Росії, як на цьому наполягає Москва.
"Це не позиція українського уряду - створювати двосторонній консорціум, це, по-перше, позиція російського уряду. А по-друге, ми не бачимо особливого інтересу з боку європейської сторони. Давайте вже відверто, якщо з європейської сторони будуть компанії, які фактично афілійовані з "Газпромом", то чи буде це реальний тристоронній консорціум?" - сказав Волошин.
На думку ж керівника представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге, створенню тристороннього консорціуму сьогодні заважає корупція в Україні.
"Європейський Союз уже давно готовий брати участь і в консорціумі, і в модернізації газотранспортної системи. Але складається враження, що Україна хоче зберегти ці корупційні схеми, які домінують у цьому секторі. А співпраця з Євросоюзом без прозорості неможлива", - пояснив він.
Зазначимо, українська влада неодноразово пропонувала Росії і Європі створити консорціум для управління і модернізації української ГТС замість будівництва обхідних газопроводів з Росії в ЄС. Та цю пропозицію так і не було сприйнято, а газопроводи продовжують будуватися.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас