Порошенко: Пережити кризу Україні допоможе фінансування МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Пережити кризу Україні допоможе фінансування МВФ

Казна та Політика
679
Фінансування у розмірі 2 млрд доларів від МВФ допоможе Україні пережити кризу, що насувається. Про це РБК-Україна сказав голова Ради НБУ, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко, пише РБК-Україна.
"Я б порекомендував, якщо немає можливості переглянути ціни на газ, тоді потрібно зробити все, щоб відновити формат угоди з Європою. Включаючи внутрішні свободи, звільнення відомих особистостей та інше. Гарантовано швидко укласти угоди з МВФ отримати 2 млрд доларів фінансування. Під МВФ отримати чіткий прозорий інвестиційний клімат. Провести 3 реформи, про які давно йдеться. Це дозволить гарантовано і надійно пережити кризу", - сказав Порошенко.
На запитання, що буде з макропоказниками, якщо ціна на російський газ залишиться на колишньому рівні, тобто 416 доларів, Порошенко відповів: "Значить, переглянуть макропоказники. Змінять бюджет. В першу чергу треба передивитись макропоказники дефіциту бюджету, тому що ми не зберемо ці позиції. По-друге, потрібно подивитися, наскільки будуть відкриті для України ринки. На сьогоднішній день боргові ринки для України закриті. Якою буде ситуація? Чи зміниться вона на краще?", - зазначив голова Ради НБУ.
Зазначимо, що з початку 2011 р. Україні не вдалося отримати жодного із запланованих траншів через невиконання взятих у рамках програми зобов'язань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас