Колектори очікують зростання боргів юридичних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектори очікують зростання боргів юридичних осіб

Кредит&Депозит
369
У новому році кількість боржників-юридичних осіб буде порівняно вищою, ніж в поточному. Так вважає Ева Заковіч, генеральний директор групи компаній "ПримоКоллект". За її словами, це пов'язано, в першу чергу, з уповільненим процесом кредитування фізичних осіб.
"Цей сектор (кредитування населення) завжди був активніший, причому не тільки в Україні, - відзначає експерт. - Але цього року відновлення кредитування громадян здійснювалося повільніше, ніж те передбачали фінансові компанії. Зате сектор кредитування юридичних осіб, що розвивається так само малоактивно, наступного року якраз прийде в ту стадію, яка передбачає участь професійних стягувачів боргів".
Генеральний директор групи компаній "ПримоКоллект" переконана - зростання боргового ринку юросіб буде спостерігатися в кожному секторі, тому що "практично всі середні і великі компанії брали кредити, і багато з них свого часу не подбали про те (або ж просто не мали можливості), щоб або перекредитуватися, або домовитися про більш лояльні умови".
Працювати з боргами юросіб складніше, розмірковує Ева Заковіч - потрібен не просто особливий підхід, але й досвід, розуміння специфіки кожного бізнесу, можливостей, які дозволять кожному окремо взятому боржнику вирішити його ситуацію. "По суті, роботу і з фізособами, і з фірмами, у яких є борги, об'єднує індивідуальний підхід. Наприклад, громадянам, які відповідально підходять до своїх зобов'язань, ми, як правило і за узгодженням з кредитором найчастіше пропонуємо розстрочку. Для юридичних осіб вона теж може бути актуальною, але в комплексі з іншими заходами, що дозволяють вирішити дане питання з оптимальним результатом для всіх сторін", - резюмує представниця ринку стягнень.
За попередніми оцінками, рівень проблемної заборгованості українців перед комерційними банками становить від 35 до 40%.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас