Експерт: Бюджет-2012 - це бюджет дерибану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Бюджет-2012 - це бюджет дерибану

Казна та Політика
866
Певні статті витрат у державному бюджеті на 2012 рік спрямовані на фінансування проектів політиків, лояльних до діючої влади.
Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
За його словами, "витрати бюджету на державні замовлення, проекти та інвестиції прив'язані до певних округів під певні групи бізнесменів, яких спробують провести через мажоритарні округи у Верховну Раду. Тому можна сказати, що це бюджет дерибану на користь майбутніх депутатів, лояльних до влади".
Як вважає експерт, це призведе до краху фінансової системи України. "Централізація ресурсів, централізація витрат, централізація інвестицій - це шлях до централізованої економіки, в якій немає місця для приватного сектора. Це означає гальмування виробництва, старіння структур і врешті-решт провал фінансової системи. Така політика, такі пріоритети, коли тільки для себе і своїх наближених гроші розподіляються по бюджету, коли банкам вказують, кого кредитувати, а кого ні, закінчиться дуже погано для діючої влади. Усі їхні обіцянки виявилися простим блефом", - цитує Ланового Gazeta.ua.
"Буде раз на два-три місяці корекція показників. В кінці року ми взагалі не дізнаємося про баланс бюджету. Залишаться перехідні борги на наступний рік. Тобто повна вакханалія. На жаль, наш бюджетний процес не дозволяє ні суспільству, ні навіть контролюючим органам відстежити, чи вчасно зроблені виплати. Тому Тігіпко в середині року і розповідав, що немає грошей чорнобильцям", - підсумував він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас