Івано-Франківську не вистачає грошей на зарплату вчителям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Івано-Франківську не вистачає грошей на зарплату вчителям

Казна та Політика
348
В Івано-Франківську не вистачає 11 мільйонів гривень на зарплату вчителям за грудень, повідомив в п'ятницю на позачерговій сесії Івано-Франківської міськради заступник міського голови Михайло Верес.
"Щоб профінансувати зарплату за грудень місяць, необхідно ще до 11 млн. гривень", - сказав він. Верес також зазначив, що борг міських шкіл за електроенергію становить 490 тисяч гривень, за тепло - 1,5 мільйона гривень, "є борги за газ, воду, є серйозні борги за харчування". Тому він не виключив, що в 2012 рік міська сфера освіти може увійти з кредиторською заборгованістю.
Як розповіла на позачерговій сесії міськради начальник фінансового управління Вікторія Сусаніна, місто повністю виплатило зарплату бюджетникам за листопад і 15-30% авансу - за грудень.
Повністю зарплату за грудень, зазначила Сусаніна, розраховують виплатити за рахунок середньострокового кредиту (3,2 мільйона гривень), додаткової дотації міськбюджету, яка вже надійшла раніше (2 мільйони гривень), траншу обласного бюджету (2 мільйони гривень).
За словами начальника фінуправління, інші кошти (близько 4 мільйони гривень) місто сподівається до 29 грудня отримати з держбюджету. "Якщо все це, що я назвала - і середньостроковий кредит надійде на рахунок, і привезуть додаткові кошти, то є надія, що по бюджетній сфері зарплата буде закрита до кінця року. В іншому випадку ми ще дамо трохи авансу, а все інше перейде "кредиторкою" на наступний рік", - пояснила Сусаніна.
В Івано-Франківську 40 шкіл, гімназій та ліцеїв, в яких працює понад 2,5 тисячі вчителів. Цього року на міську сферу освіти було передбачено в цілому 192,645 мільйона гривень, з них більше 20% або 20,945 мільйона гривень заплатили за комунальні послуги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас