Китай оголосив про валютний своп з Пакистаном в обсязі 1,6 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай оголосив про валютний своп з Пакистаном в обсязі 1,6 млрд дол

Казна та Політика
168
Монетарна влада КНР повідомила про проведення валютного свопа з Пакистаном у розмірі 1,6 млрд дол. Як передає Associated Press, в національних валютах країн пройде обмін 10 млрд китайських юанів на 140 млрд пакистанських рупій. Даний крок КНР покликаний значно розширити зону обігу китайської валюти, яка, на думку кількох експертів, є однією з найбільш контрольованих з боку держави валют у світі.
Відповідно до повідомлення Центрального банку КНР, метою угоди є розширення можливостей інвестиційних програм і торгівлі. Разом з тим, точних даних щодо використання валютних коштів немає.
Китайський юань не є вільно конвертованою валютою, і операції з його обміну обмежені низкою правил. Останнім часом фінансові регулятори КНР проводять політику введення національної валюти при міжнародних розрахунках. Зокрема, великі операції з валютними свопами проведені з Аргентиною і Казахстаном. Крім того, КНР відкрила в юанях кілька кредитних ліній для іноземних урядів.
За оцінками економістів, китайська влада йде на подібні заходи для зниження доларової залежності і виведення американської валюти з розрахунків з усіма іноземними державами, за винятком США.
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас