S&P: Зниження рейтингів все ще загрожує банкам єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Зниження рейтингів все ще загрожує банкам єврозони

Казна та Політика
158
Значні кошти, залучені банками єврозони цього тижня під час безлімітного аукціону ЄЦБ, не гарантують цим банкам збереження рейтингів, хоча і є позитивним моментом, заявив керуючий директор підрозділу з фінансових інститутів рейтингового агентства S&P Скотт Бугі.
Раніше цього тижня банки єврозони залучили на першому трирічному безлімітному аукціоні Європейського центробанку 489,191 млрд євро.
S&P раніше помістило в список на перегляд з можливістю зниження рейтинги найбільших банків єврозони, зокрема, німецького Deutsche Bank і французьких Societe Generale і BNP Paribas. У список банків, які зачепила рейтингова дія, потрапили французькі BPCE, Natixis, Credit Agricole, німецький Commerzbank, голландський Rabobank, найбільші італійські банки Intesa Sanpaolo і Unicredit та інші.
Експерт зазначив, що надання ЄЦБ 500 млрд євро банківському сектору буде мати позитивний вплив і дасть банкам деякий час для вирішення фундаментальних проблем.
"Сам по собі цей аукціон не приведе до якогось поліпшення ситуації з кредитними рейтингами банків єврозони", - заявив Бугі, якого цитує агентство Reuters.
"Це (безлімітний аукціон ЄЦБ - Прим. ред.) значна операція. Це півтрильйона євро на три роки за наднизькою ставкою. Однак (цей аукціон) не вирішить фундаментальних проблем...", - сказав він. На думку Бугі, аукціон продемонстрував намір ЄЦБ боротися з кризою і дав ковток "свіжого повітря" банкам, хоча і вивів потенційну проблему взаємозв'язків між перевантаженими боргом банками і суверенними позичальниками на новий рівень.
"Дія ЄЦБ не змінює основну картину, однак дає цінний час і буде враховано, коли ми будемо робити аналіз по банках, чиї рейтинги знаходяться в списку на перегляд з можливістю зниження", - повідомив він. Тим не менше, експерт S&P попередив про те, що 2012 рік обіцяє бути напруженим. "Ми очікуємо, що 2012 рік буде важким, особливо I квартал", - вважає він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас