Сбербанк купив у "Лукойла" банк у Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк купив у "Лукойла" банк у Швейцарії

Казна та Політика
175
Сбербанк завершив угоду, в рамках якої купив 99,145 відсотка акцій швейцарського банку SLB Commercial Bank AG у структур російської нафтової компанії "Лукойл". Про це повідомляється в офіційному прес-релізі Сбербанку. Сума операції склала 75,35 мільйона швейцарських франків (близько 80,5 мільйона доларів).
Про те, що Сбербанк веде переговори про придбання SLB, стало відомо наприкінці листопада поточного року. На той момент аналітики оцінювали вартість всього банку разом з ліцензією в 60 мільйонів доларів. Також повідомлялося, що сторонам залишилося тільки отримати дозвіл на угоду від швейцарських регуляторів.
У Сбербанку 23 грудня відзначили, що на базі SLB, який надалі перейменують на Sberbank (Switzerland) AG, найбільший російський банк "має намір розвивати в Європі бізнес синдикованого кредитування та торговельного фінансування, а також низку інших продуктів для великих корпоративних клієнтів" . Sberbank (Switzerland) AG буде обслуговувати в першу чергу закордонні "дочки" основних російських клієнтів Сбербанку.
Всього на банківському ринку Швейцарії працюють більше 300 структур. Основними з них є UBS, Credit Suisse і Bank Leu. З російських структур в Швейцарії також діє Gazprombank Switzerland, власником якого є Газпромбанк.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас