Експерт: Нацбанк в 2012 році ввімкне друкарський верстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нацбанк в 2012 році ввімкне друкарський верстат

Валюта
1195
У нинішніх умовах реальним кредитором українського уряду буде Національний банк України. Про це сказав у коментарі УНН фінансовий експерт Віктор Суслов.
"Україна вже рік не отримує кредитів за програмою stand-by від МВФ з єдиної причини, що ми не виконуємо зобов'язання. Мова не стільки йде про підвищення цін на газ, скільки про ліквідацію дефіциту НАК "Нафтогазу України"... Тому ситуація дійсно складна. В цих умовах розраховувати на поновлення програми співпраці з МВФ складно. Далі, Україна продовжує безперервно брати кредити, у тому числі, і для розрахунків за російський газ", - зазначив експерт.
Щоб розрахуватися за газ в листопаді, за словами Суслова, Україна брала кредити вже у російських банків в їх валюті. "Так не може тривати безперервно. Тому що валовий зовнішній борг України постійно зростає, рейтинги за багатьма напрямками знижуються", - сказав він.
На думку експерта, в цих умовах найбільш реальним кредитором, до якого буде звертатися уряд, є Національний банк. "Тобто, в тій чи іншій формі, за рахунок емісійних ресурсів НБУ, я вважаю, буде проводитися запозичення", - сказав Суслов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас