Китай виділить ще 50 мільярдів доларів на придбання активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай виділить ще 50 мільярдів доларів на придбання активів

Казна та Політика
344
Китайський державний інвестиційний фонд China Investment Corp отримає додаткове фінансування у розмірі 50 мільярдів доларів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на анонімні джерела. Даний крок може бути зроблений для збільшення покупок активів Китаю за кордоном.
Угода про додаткове виділення коштів буде підписана найближчим часом. Згідно з планом, гроші будуть розділені на дві частини - для інвестицій всередині країни і за кордоном, причому останні будуть фінансуватися більш щедро.
Зараз капітал CIC становить 410 мільярдів доларів, однак він практично повністю вкладений в різні активи, так що фонд попросив свіжу ліквідність. Загальний обсяг міжнародних резервів Китаю, з яких фінансується фонд, на вересень 2011 року становив 3,2 трильйона доларів - більш ніж в три рази більше, ніж у Японії, що йде на другому місці в світі за цим показником.
Керівники Китаю раніше заявляли, що держава хотіла б інвестувати наявні в її розпорядженні кошти в реальний сектор економіки. Зараз левова частка інвестиційних коштів КНР вкладається в державні борги інших країн.
Серед цілей для інвестицій називається частка в німецькому автовиробнику Daimler, яка може скласти 5-10 відсотків. Глава Daimler Дітер Цетше ще в липні заявляв, що готовий вітати інвесторів з КНР.
Крім того, зовсім недавно CIC придбала блокпакет акцій південноафриканської вугільної компанії Shahduka Group за 240 мільйонів доларів.
Китайські корпорації активно інвестують в активи за кордоном і без прямої підтримки держави. Так, енергокомпанія Three Gorges, що керує гігантським каскадом електростанцій на Янцзи, 22 грудня домовилася про купівлю португальської EDP, що надає послуги ЖКГ. Сума операції склала 2,7 мільярда євро.
Найбільш активно китайські компанії вкладаються в активи, пов'язані з видобутком корисних копалин. Це пов'язано з тим, що зростаюча промисловість КНР вимагає все більших за обсягом поставок сировини.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас