БЮТ: Чорнобильців обдурили з пільгами, ми оскаржимо бюджет у КС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ: Чорнобильців обдурили з пільгами, ми оскаржимо бюджет у КС

Казна та Політика
380
Фракція "БЮТ-Батьківщина" оскаржить у Конституційному суді Держбюджет-2012, заявив народний депутат Андрій Павловський. За його словами, підписи за відповідне подання фракцією вже збираються. "Вчора, з прийняттям Держбюджету-2012, влада порушила свої домовленості зі страйкарями - чорнобильцями та афганцями, - яким вона обіцяла, що норми закону про обмеження соціальної допомоги і пільг не будуть прийняті, однак, у заключних положеннях бюджету всі ці норми переписані слово в слово, пільги припиняються, а уряду надається повноваження з їх призначення", - сказав він.
За словами Андрія Павловського, відбулося пряме порушення Конституції, оскільки розміри соціальних виплат визначаються законами України, а не урядом в ручному режимі. Також, за словами Павловського, законом про Держбюджет не можна припиняти норми чинних законів, і тому як тільки цей документ буде підписаний, опозиція звернеться до Конституційного суду.
Разом з тим він переконаний, що голосування з питання скасування на один рік депутатських пільг відбулося для того, щоб відвернути увагу від скасування пільг 16 категорій громадян і від призупинення дії одинадцяти соціальних законів. "Уже з 1 січня всі громадяни отримають зменшену соціальну допомогу, зарплати і пенсії і зрозуміють, що уряд їх обдурив", - заявив Павловський.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас