S&P не має наміру повідомляти про зміни рейтингів єврозони до січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не має наміру повідомляти про зміни рейтингів єврозони до січня

Казна та Політика
131
Агентство Standard & Poor's не має наміру повідомляти про перегляд кредитних рейтингів 15 країн єврозони в грудні.
Про рішення S&P не псувати європейцям різдвяний настрій повідомило агентство Reuters з посиланням на два урядові джерела в Європі. "Ми отримали неофіційний сигнал від Standard & Poor's про те, що заява буде зроблена тільки в січні", - сказало одне з джерел, що відмовилося назвати своє ім'я, так як листування з рейтинговим агентством конфіденційне.
Джерело сказало, що може говорити тільки про свою країну, але вважає, що всі 15 країн, рейтинги яких включені в список на перегляд, дізнаються про рішення одночасно.
Високопоставлене джерело в уряді іншої країни валютного блоку сказало, що рейтингове агентство оголосить рішення, швидше за все, в наступному місяці.
Нагадаємо, на початку грудня S&P заявило, що може безпрецедентно знизити боргові рейтинги майже всіх країн єврозони, якщо лідери ЄС не зможуть знайти вихід з кризи суверенних позичальників на саміті 9 грудня. На зустрічі в Брюсселі було вирішено взятися за створення фіскального союзу, на який буде спиратися валюта євро.
Раніше агентство Moody's заявило, що саміт ЄС, що завершився 9 грудня в Брюсселі, навряд чи вбереже Європу від нових потрясінь, і підтвердило, що перегляне рейтинги всіх країн-членів ЄС в перші три місяці 2012 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас