Криза в єврозоні загрожує реальному сектору економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в єврозоні загрожує реальному сектору економіки

Казна та Політика
397
Боргова криза в єврозоні є загрозою для реального сектора економіки, і прогноз для фінансової стабільності в Європі погіршився, заявив голова Банку Англії і віце-голова Європейської ради з системних ризиків (European Systemic Risk Board, ESRB) Мервін Кінг за підсумками засідання ESRB, повідомляє агентство Bloomberg.
"Перспективи зростання економіки ослабли з вересня цього року. Інвестори недостатньо впевнені в економіці, щоб підтримувати фінансування на нормальному рівні. Залежність від центробанків збільшилася", - заявив він.
Європейський центральний банк (ЄЦБ) на аукціоні в середу надав банкам регіону трирічні кредити на загальну суму 489 млрд євро. В аукціоні взяли участь 523 кредитні установи. Кредити були надані за ставкою, що дорівнює поточній базовій ставці ЄЦБ - 1% річних.
За словами М.Кінга, прогноз для фінансової стабільності в Європі погіршився з моменту останнього засідання ESRB, що відбувся у вересні.
"Інтервенції ЄЦБ, імовірно, пом'якшать фінансові проблеми банків в короткостроковій перспективі, проте необхідно вжити заходів для відновлення ринків приватного фінансування в довгостроковій перспективі", - зазначив він.
М.Кінг закликав європейські банки "не скорочувати кредитування реального сектора економіки" на тлі збільшення капіталу для приведення його у відповідність до вимог регуляторів.
"Ми прекрасно розуміємо, що приватні інвестори уникають ризиків, - зазначив голова Банку Англії. - Ми прагнемо до створення сильної банківської системи з тим, щоб, хоч би які ризики не з'явилися і яким би не було їх джерело, банківська система залишалася б у більш сильній позиції, ніж в 2008 році".
М.Кінг відзначив, що під час засідання ESRB не обговорювалася можливість виходу будь-якої країни з єврозони. Втім, "всім фінансовим інститутам рекомендовано підготуватися до непередбачених обставин", сказав він.
ESRB, метою якого є попередження європейських країн про назріваючих ризиків для фінансової системи, був створений у січні 2011 року. Головою ESRB є президент ЄЦБ Маріо Драгі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас