Міллер: Газпром може укласти додаткову угоду до контракту з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Газпром може укласти додаткову угоду до контракту з Україною

Енергетика
519
"Газпром" може укласти додаткову угоду до існуючого контракту з Україною щодо газу, заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам.
"Продовжимо роботу. Є розуміння того, що ми не будемо укладати новий контракт. У будь-якому випадку мова йде про чинний, старий контракт, який був підписаний в 2009 році. Старе - прекрасне", - сказав Міллер.
Він нагадав, що переговори з Україною йшли протягом останніх кількох місяців, практично щодня, закінчувалися о другій ночі і о пів на четверту ночі. "Ми вели переговори і у вихідні. Ефективно працювали, але залишилися ще принципові відкриті питання", - сказав Міллер. Він висловив надію на досягнення взаємовигідного рішення.
Відповідаючи на запитання, чи включає перелік невирішених питань створення консорціуму з управління українською ГТС, Міллер сказав, що це питання туди не відноситься.
Говорячи про терміни завершення переговорів, Міллер сказав: "Те, що стосується прогнозу - до кінця року новорічних подарунків не буде".
Україна вимагає від "Газпрому" нових знижок на газ. Російська сторона завжди говорила про можливість зниження ціни тільки за умови участі "Газпрому" в українській газовій галузі на рівні власності. Минулого тижня в українській пресі навіть з'явилися проекти міжурядових угод про нові умови партнерства, за якими "Газпром" може отримати половину акцій в українських активах з магістрального транспорту, зберігання і розподілу газу.
Цього тижня Москву відвідала делегація вищого керівництва України, яка провела переговори з російськими колегами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас