Fitch знову попередило США про можливість зниження рейтингу до кінця 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знову попередило США про можливість зниження рейтингу до кінця 2013 року

Казна та Політика
216
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings в ніч на четвер випустило доповідь щодо перспектив рейтингу США, в якій знову попередило про можливість його зниження - це може відбутися до кінця 2013 року.
У листопаді Fitch знизило прогноз щодо рейтингу США до "негативного", залишивши його на рівні "ААА". Тоді наголошувалося, що погіршення прогнозу передбачає 50-процентну ймовірність зниження рейтингу країни протягом найближчих двох років. Рішення Fitch було обґрунтовано невпевненістю агентства у прийнятті своєчасних заходів, необхідних для оздоровлення державних фінансів США.
У своїй новій доповіді агентство вказує, що основним завданням конгресу і адміністрації президента є формулювання такого плану зі скорочення дефіциту бюджету і стабілізації рівня державного боргу, який би заслуговував на довіру.
"Без такої стратегії суверенний рейтинг, ймовірно, буде знижений до кінця 2013 року", - відзначає агентство, додаючи, що владі США також необхідно досягти домовленості щодо стелі держборгу країни.
"Високий борговий тягар країни несумісний з рейтингом США на рівні "ААА", незважаючи на інші сильні фундаментальні показники, що враховуються в рейтингу", - додало Fitch.
У листопаді члени двопартійної парламентської комісії США не змогли узгодити компромісний план скорочення бюджетного дефіциту країни.
Завданням створеної відповідно до закону про підвищення стелі держборгу комісії, або "суперкомітету", була розробка плану зі скорочення бюджетного дефіциту на 1,2 трлн доларів протягом 10 років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас