Азаров заявив, що переговори щодо газу зайшли в глухий кут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров заявив, що переговори щодо газу зайшли в глухий кут

Енергетика
1580
Під час позачергового засідання Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що переговори в Москві щодо газу зайшли в глухий кут. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в уряді.
За його словами, прем'єр підкреслив, що поступки, яких вимагає російська сторона за зниження ціни на газ, надто високі і неприйнятні для України. Азаров додав, що президент Віктор Янукович прийняв рішення внести на розгляд до парламенту проект бюджету з ціною газу 416 доларів за тисячу кубометрів.
У випадку, якщо в найближчі дні будуть досягнуті нові домовленості з Росією на прийнятних для України умовах, то до бюджету будуть внесені відповідні коригування, підкреслив прем'єр-міністр. Джерело в Кабміні також повідомив, що "швидше за все, газові домовленості будуть досягнуті в січні".
У той же час джерело видання на Банковій вважає, що сьогоднішній день стане ключовим для долі газових домовленостей.
Нагадаємо, що в Москві на переговорах залишаються міністр юстиції Олександр Лавринович і керівник Міненерговугілля Юрій Бойко.
Вчора президент Віктор Янукович заявив, що, на його думку, ціна на російський газ для України повинна бути не вище 250 доларів за 1000 кубометрів. При цьому Україна вважає важливим створення саме тристороннього газового консорціуму за участю як РФ, так і ЄС.
Як повідомляло видання, проект міждержавної українсько-російської "газової" угоди передбачає створення на базі української газотранспортної системи двох спільних з Газпромом підприємств в пропорції 50 на 50.
Як повідомлялося, Кабмін сьогодні на своєму позачерговому засіданні затвердив проект державного бюджету України на 2012 рік з ціною на імпортований з Росії газ в 416 доларів за тисячу кубометрів. "Уряд затвердив консервативний, дуже жорсткий, але збалансований і реалістичний проект бюджету", - заявив глава Кабміну Микола Азаров за підсумками засідання.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас