S&P знизило суверенні рейтинги Угорщини на один щабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило суверенні рейтинги Угорщини на один щабель

Казна та Політика
184
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило як довгостроковий, так і короткостроковий суверенний рейтинг Угорщини з рівня "BBB-/A-3" до "BB+/B", йдеться в його прес-релізі. Крім того, агентство знизило довгостроковий кредитний рейтинг контрагента Центробанку країни з "ВВВ-" до "BB+". За всіма рейтингами збережений "негативний" прогноз, у зв'язку з чим S&P попереджає про можливість ще одного пониження рейтингів Угорщини в 2012 році.
Рішення про зниження рейтингу відображає невпевненість аналітиків S&P в ефективності проведеної урядом програми з боротьби з бюджетним дефіцитом, основні аспекти якої, крім усього іншого, недостатньо чітко визначені. На думку експертів S&P, неефективні дії влади в цьому напрямку зроблять негативний вплив на приплив інвестицій і податково-бюджетне планування, а також на темпи економічного зростання в цілому.
Крім того, аналітики S&P впевнені, що деякі дії угорського уряду викликають питання щодо незалежності наглядових органів і банківської системи.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас