Тігіпко розповів, що буде з податком на розкіш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко розповів, що буде з податком на розкіш

Казна та Політика
1434
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко вважає, що податок на розкіш треба вводити, але парламент за це ніколи не проголосує.
Про це він заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
"Я наполягаю на запровадженні такого податку. Зараз вже пішов тиск з усіх сторін, і мене переконують, що не треба цього робити. Я впевнений, що ми повинні прийняти це рішення", - зазначив він.
"Податок на багатство треба вводити. Зараз з цим законопроектом працюють інші міністерства та відомства, і найближчим часом він буде внесений на розгляд Кабінету міністрів. Свою роботу Міністерство соціальної політики зробило, ми провели обговорення з громадськістю. 800 млн. грн, які ми будемо отримувати щорічно від введення цього податку, повинні надійти до Пенсійного фонду і стати додатковим ресурсом для підвищення соціальних виплат", - пояснив міністр.
Тігіпко висловив надію на те, що найближчим часом будуть внесені кардинальні зміни в законодавство стосовно офшорів. "При нинішньому обсязі зовнішньоторговельного обороту з офшорами цей крок дозволить отримати додатково до бюджету Пенсійного фонду близько 3 мільярдів гривень на рік", - заявив Тігіпко.
"Ці законопроекти необхідно приймати. І тут важливі не тільки додаткові надходження до бюджету, але важлива ще й інша складова. Даруйте, коли приходить криза, великий бізнес і багаті люди повинні поділитися своїми доходами і підтримати країну і населення", - вважає чиновник.
Тігіпко не впевнений, що таку ініціативу підтримають народні депутати. "Мені кажуть, що парламент за них ніколи не проголосує. Але я впевнений, що такі рішення готувати потрібно", - зазначив він.
"Йде розмова про заміну малопрогресивного прибуткового податку на прогресивний. Пропонується ту частину зарплати, що перевищує 15 мінімальних заробітних плат, оподатковувати за ставкою 20% замість діючих сьогодні 17%. Тобто запроваджується ще один поріг підвищення ставки прибуткового податку залежно від рівня заробітної плати фізичної особи. Цю норму пропонується ввести на 5 років. Поріг саме 15 мінімальних заробітних плат обраний тому, що цей розмір зарплати є також верхньою межею для нарахування єдиного соціального внеску", - пояснив Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас