ДПС Донецької області попередила незаконне відшкодування ПДВ на 30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС Донецької області попередила незаконне відшкодування ПДВ на 30 млн грн

Казна та Політика
182
Співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області проведено заходи щодо недопущення незаконного відшкодування з бюджету коштів і зруйнована схема безпідставного завищення поворотного значення ПДВ на 30 млн грн.
Як повідомили в прес-службі, посадові особи одного з підприємств Донецької області намагалися отримати бюджетне відшкодування ПДВ в сумі понад 30 млн грн при експорті запчастин для літаків. Проведеним обстеженням товарно-матеріальних цінностей встановлено, що замість запчастин правопорушники намагалися вивезти за митну територію України різні лабораторні прилади, що були в експлуатації, при цьому їх фактична вартість була в кілька разів нижчою, ніж задекларована у вантажно-митній декларації.
"Встановлено факт завищення суми заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 30 млн грн, - зазначив голова комісії з проведення реорганізації ДПА у Донецькій області, голова ДПС в Донецькій області Вадим Бондаренко. - Стосовно посадових осіб зазначеного підприємства порушено кримінальну справу за ч .5 ст. 191 КК України. В даний час ведеться слідство".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас