Міноборони Італії оголосило про масштабні скорочення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони Італії оголосило про масштабні скорочення

Казна та Політика
126
Міністр оборони Італії адмірал Джампаоло ді Паола оголосив про значне скорочення "структур, коштів і програм" у своєму відомстві і, як наслідок цього, про суттєве скорочення персоналу та особового складу збройних сил Італії. Про це повідомляє радіо "Свобода".
За словами міністра, плани уряду щодо скорочення бюджетного дефіциту стосуються всіх італійців, а оскільки військовослужбовці є італійськими громадянами, то скорочення зачепить і їх. Міністр відмовився назвати точну цифру тих, хто підпадає під скорочення, вважаючи це "передчасним", проте, на думку експертів, мова може йти про 40-50 тисяч осіб.
Збройні сили Італії налічують 190 тисяч осіб, з яких 30 тисяч - припадає на вільнонайманий цивільний персонал. Скорочення буде проводитися, насамперед, за допомогою стимулювання дострокового виходу на пенсію військовослужбовців передпенсійного віку, а також переведення цивільного персоналу на роботу в інші міністерства і відомства.
Скорочення не зачепить італійські військові контингенти, що виконують міжнародні місії за кордоном, зокрема, італійський військовий контингент в Афганістані. Раніше міністр оборони Італії заявляв, що скорочення витрат на оборону складе 2,5 млрд євро в найближчі три роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас