ВР відмовилась від сонячної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР відмовилась від сонячної енергії

Енергетика
671
BP закриє свій підрозділ BP Solar, який займається розробками в області сонячної енергетики. Про це, як пише The Financial Times, повідомив у листі співробітникам глава BP Solar Майк Петруччі (Mike Petrucci).
Британський нафтогігант пояснив, що підрозділ, створений сорок років тому, закривають через зниження рентабельності. Прес-секретар ВР підтвердив газеті, що в останні півроку сонячна енергія не приносила компанії доходу.
Нафтова компанія почала згортати розробки в області сонячної енергетики ще два роки тому. За цей час штат, задіяний в цій галузі, зменшили на 1,65 тисячі осіб. Крім того, BP значно скоротила виробничі потужності свого підрозділу в США, Іспанії та Австралії.
Разом з цим нафтогігант не має наміру відмовлятися від альтернативної енергії взагалі. Компанія, як було заплановано в 2005 році, до 2015 року вкладе 8 мільярдів доларів в BP Alternative Energy. Цей підрозділ займається розробками в області енергії вітру та біопалива.
Більше року тому BP вирішила розпродати деякі активи, щоб компенсувати збитки від вибуху нафтової платформи в Мексиканській затоці, який стався в квітні минулого року. На початку грудня компанія погодилася продати газовий підрозділ у Канаді за 1,67 мільярда доларів.
Наприкінці листопада у британців зірвалася велика операція з продажу активів в Аргентині, за які планувалося виручити 7 мільярдів доларів. Керівництво ВР запевняє, що в даний час компанія не відчуває гострої потреби в коштах і позбавляється від деяких активів, щоб зосередитися на основному бізнесі.
Не тільки ВР останнім часом визнала сонячну енергетику нерентабельною. Так, нещодавно на банкрутство подали німецька Solon і американська Solyndra. За минулий рік вартість сонячних батарей впала в два рази. На думку аналітиків, вартість продовжить падати, в основному через високу пропозицію, яку забезпечують китайські виробники.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас