Апеляційний суд визнав законним арешт Тимошенко у справі ЄЕСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд визнав законним арешт Тимошенко у справі ЄЕСУ

Кримінал
817
Апеляційний суд Києва на засіданні підтвердив законність арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко в рамках справи про фінансові махінації під час перебування її керівником корпорації "Єдині енергетичні системи України".
Після більш ніж тригодинного перебування колегії суддів в нарадчій кімнаті, суддя Ольга Єфімова, що головує у справі, почала оголошувати рішення, передає УНІАН.
Коли в рішенні була оголошена як позиція захисту, так і позиція звинувачення, і суддя стала пояснювати правовими нормами можливість ухиляння Тимошенко від слідства і суду, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко запропонував суддям зняти значки і почав викрикувати: "тварі!"
Після цього присутні в залі народні депутати піднялися зі своїх місць і почали скандувати: "Фашисти!"
Раніше Апеляційний суд Києва ухвалив рішення, що апеляційна скарга колишнього прем'єра на вирок щодо "газової справи" буде розглядатися без її участі.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.
Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд. грн.
В даний час податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу стосовно Тимошенко, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Ще одна кримінальна справа щодо державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ.
Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершене - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги та щодо "Кіотського протоколу".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас