Норвегія пропонує МВФ 7 мільярдів євро для стабілізації економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія пропонує МВФ 7 мільярдів євро для стабілізації економіки

Казна та Політика
307
Уряд Норвегії пропонує Міжнародному фінансовому фонду кредит розміром в 55 мільярдів норвезьких крон (7,13 мільярда євро) з метою стабілізації світової економіки. Така інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі норвезького Кабінету міністрів.
"За згодою парламенту норвезькі кредитні кошти будуть доступні МВФ для спільної видачі позик. Таким чином, вони не призначені для конкретного регіону або групи держав, а доступні для всіх країн-учасниць МВФ", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що напередодні Рада міністрів фінансів Єврогрупи погодила надання МВФ додаткових коштів у розмірі 150 мільярдів євро в рамках програми з виведення Європи з боргової кризи. Відзначається, що найбільші внески мають зробити Німеччина і Франція. Країни, що не входять до єврозони, але є при цьому членами ЄС, теж збираються взяти участь у наповненні МВФ. Про свою готовність надати гроші Міжнародному валютному фонду повідомили також Чехія, Данія, Польща і Швеція.
Відзначимо, що криза єврозони посилюється з кожним днем. Днями міжнародне агентство Moody's знизило довгостроковий суверенний рейтинг Бельгії на два щаблі, а Fitch Ratings помістило в списки на можливе пониження рейтинги Італії, Бельгії, Іспанії, Словенії, Ірландії та Кіпру.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас