Країнам єврозони не вдалося зібрати достатньо грошей до фонду МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країнам єврозони не вдалося зібрати достатньо грошей до фонду МВФ

Валюта
518
Міністри фінансів країн єврозони не змогли зібрати $261 млрд, необхідних для подолання боргової кризи.
Раніше головні фінансисти з 17 країн, що використовують євро, домовилися зібрати з центральних банків цих країн $195 млрд. для того, щоб допомогти Міжнародному валютному фонду збільшити обсяг фінансової допомоги європейським країнам, повідомляє Голос Америки.
Однак під час своєї наради міністрам фінансів не вдалося мобілізувати іншу частину необхідної суми.
Великобританія заявила, що не має наміру надавати кошти якомусь фонду МВФ, призначеному для використання тільки країнами єврозони.
Крім того, ця країна була єдиним членом Євросоюзу, яка на початку цього місяця відмовилася приєднатися до загальноєвропейської угоди про введення в країнах більш суворих бюджетних обмежень.
Нагадаємо, чотири країни, які не є членами Єврозони, Данія, Польща, Чеська Республіка і Швеція - погодилися перерахувати кошти до фонду МВФ.
Ці гроші можуть знадобитися для надання допомоги Італії та Іспанії - третій та четвертій найбільшим економікам єврозони - у разі дефолту за борговими зобов'язаннями.
Напередодні глава МВФ Крістін Лагард заявила, що світ - на межі нової Великої депресії. Лагард наголосила, що вирішувати проблему кризи має весь світ, а не окрема група держав.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас