Регіонал: Україні не потрібна повністю вся ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал: Україні не потрібна повністю вся ГТС

Енергетика
2989
Перший заступник голови Комітету ВР з питань євроінтеграції, народний депутат від Партії регіонів Володимир Вечерко заявив, що Україні повністю не потрібна вся газотранспортна система.
Вечерко вважає, що для її збереження і нормального функціонування акції української ГТС необхідно порівну розділити між Україною, Росією і Європейським союзом, по 33%, але РФ поки не готова до такого варіанту і наполягає на розділенні ГТС 50 на 50.
"Нам газотранспортна система повністю не потрібна. Коль ми знаходимось між Російською Федерацією і Європейським співтовариством потрібно акції газотранспортної системи продати 33% провідним європейським країнам, 33% - Російській Федерації та 33% залишити в Україні, щоб це був чисто прозорий бізнес. Але Російська Федерація на це сьогодні не йде, ми повинні переконати. Вони хочуть зробити 50 на 50", - заявив депутат в ефірі одного з телеканалів.
"Що таке 50 на 50 - це сьогодні взяли, підняли ціну, потім сказали, що давайте ми ще купимо у вас 50% і буде білоруський сценарій. Зроблять вони, припустимо, один рік ціну 260 доларів, але 360 не буде, буде 300 доларів. А потім, коли буде стовідсотковим господарем Газпром, може потім ціна бути 600 доларів - він же повністю володіє газотранспортною системою. А якщо у всіх буде по 33%, тоді будуть одні виробляти газ, другі транспортувати, треті будуть продавати газ, і буде чистий, прозорий, західний бізнес", - пояснив Вечерко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас