Азаров шукав з Путіним компроміс всю ніч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров шукав з Путіним компроміс всю ніч

Енергетика
2506
Прем'єри Росії і України Володимир Путін і Микола Азаров провели зустріч у резиденції в Ново-Огарьово в ніч на середу. Прем'єри за закритими дверима обговорювали нову ціну на газ для України. Ціна природного газу для України в четвертому кварталі 2011 року становить близько 400 доларів за тисячу кубометрів.
Про результати переговорів поки нічого невідомо.
Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відкриваючи зустріч, Азаров наголосив на необхідності розвивати інвестиційну складову торгово-економічного співробітництва Росії та України.
"В інвестиційній сфері нам потрібно ще багато працювати, щоб ваші інвестиції приходили в Україну, а наші в Росію", - цитує Азарова прес-служба українського уряду.
У свою чергу, Путін повідомив, що російські інвестиції в економіку України в поточному році перевищили мільярд доларів, а українські інвестиції в економіку Росії досягли рівня близько 325 мільйонів доларів.
"Це дуже мало для обох держав, потрібно подумати над тим, як їх збільшити", - сказав російський прем'єр.
"Звичайно, нам потрібно і далі працювати над енергетикою, розвивати її, пропонувати шляхи розвитку в цій сфері. Ми мали можливість поговорити і раніше, і зараз є можливість поговорити", - сказав Путін.
"І є про що поговорити. Наші колеги в постійному контакті перебувають", - зауважив прем'єр. Азаров підтвердив: "Так, це точно".
"Керівники наших енергетичних відомств не сплять, вдень і вночі працюють, хочуть врегулювати", - сказав український прем'єр.
"Ми готові шукати і компромісні рішення, але перш за все взаємовигідні, щоб це було вигідно і для вас, але було вигідно і для нас. Тому я сподіваюся, що наша сьогоднішня розмова дасть імпульс до пошуку остаточного рішення", - заявив він.
З російського боку в переговорах беруть участь заступник глави апарату уряду Юрій Ушаков і глава "Газпрому" Олексій Міллер.
Президент України Віктор Янукович провів окрему зустріч з російським колегою Дмитром Медведєвим.
За кілька годин до зустрічі Путіна і Азарова "Газпром" провів чергові переговори з українською стороною, про їх результати повідомлено не було.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас