Газпром провів черговий раунд переговорів з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром провів черговий раунд переговорів з Україною

Енергетика
830
В "Газпромі" (РТС: GAZP) відбувся черговий раунд переговорів голови правління "Газпрому" Олексія Міллера з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком з питань співробітництва в газовій сфері, повідомив Агентству газової інформації (АГІ) офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.
Попередня зустріч Міллера та Бойка пройшла в минулу суботу. Тоді джерело, знайоме з ходом переговорів, заявило АГІ, що Україна прагне активізувати і прискорити переговори.
З початком тижня так звана "широка делегація" українського уряду, сформована для переговорів щодо газу, попрямувала до Москви.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров у вівторок попрямував на переговори в Москву.
Україна вимагає від "Газпрому" нових знижок на газ. Російська сторона завжди говорила про можливість зниження ціни тільки за умови участі "Газпрому" в українській газовій галузі на рівні власності. Минулого тижня в українській пресі навіть з'явилися проекти міжурядових угод про нові умови партнерства, за якими "Газпром" може отримати половину акцій в українських активах з магістрального транспорту, зберігання і розподілу газу.
Переговори про перегляд умов співпраці до останнього часу "Газпром" коментував досить оптимістично. Проте минулого тижня прозвучала заява, що всупереч раніше зробленим оцінками новий контракт з Україною в грудні підписаний не буде. "Новорічних подарунків не буде", - заявив "Інтерфаксу" глава "Газпрому" Олексій Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас