Мінфін Австралії: Причиною зниження базової ставки стала Європа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Австралії: Причиною зниження базової ставки стала Європа

Казна та Політика
110
Резервний банк Австралії (ЦБ) знизив базову відсоткову ставку у відповідь на зростаюче занепокоєння щодо Європи, тоді як австралійська економіка стійка "як скеля", заявив міністр фінансів країни Уейн Свон, слова якого передає MarketWatch.
Сам Резервний банк також підкреслює, що економіка країни стійка, а в гірничодобувній промисловості все виразніше спостерігаються ознаки інвестиційного буму.
"Ми знаємо, що нестабільність світової економіки, що зберігається, впливає на нашу власну економіку, роблячи покупців більш обережними у своїх витратах, а бізнес - менш рішучим у питаннях розширення штату співробітників, що впливає на доходи нашого бюджету, - зазначив Свон. - Хоча ми і не захищені від цього абсолютно, але австралійська економіка стійка, як скеля".
Крім того, він розвіяв чутки про можливі проблеми з фінансуванням найбільших банків країни. "Наш фінансовий сектор, як і економіка, також не може бути захищений абсолютно від подальшого погіршення ситуації в світі, але в даний час австралійські банки не мають жодних проблем з доступом до коштів, які їм необхідні", - сказав Свон.
Як повідомлялося раніше, Резервний банк Австралії за результатами засідання 6 грудня знизив базову відсоткову ставку - другий місяць поспіль - з 4,5% до 4,25% річних, відзначивши, що боргові проблеми Європи загрожують розвитку експортно залежних економік Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Між тим консенсус-прогноз аналітиків не передбачав зміни ставки аж до кінця 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас