Янукович: Україна модернізує ГТС за допомогою ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна модернізує ГТС за допомогою ЄС

Енергетика
683
Україна продовжує модернізувати свою газотранспортну систему за підтримки Європейського Союзу і європейських фінансових інститутів.
Про це вчора заявив президент України Віктор Янукович, відзначивши надзвичайну важливість співробітництва між Україною та ЄС щодо зміцнення енергетичної безпеки, повідомляє УНІАН.
У свою чергу голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Європейський союз готовий допомогти Україні "у модернізації ГТС, і очікуємо, що правила, за якими працює Україна, відповідають правилам енергетичного співтовариства".
За його словами, Європейський Союз працює разом з Україною з міжнародними фінансовими організаціями, з тим, щоб добитися конкретного прогресу в справі модернізації української ГТС.
Голова Європейської комісії сподівається, що газові переговори між Україною і Росією не позначаться на постачаннях газу до Європи, оскільки "це може негативно вплинути на імідж як України, так і Росії".
Баррозу висловив подяку Януковичу за те, що Україна гарантувала зі свого боку безперебійність поставок газу, і відзначив необхідність активізації роботи щодо участі Євросоюзу в модернізації української газотранспортної системи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас