МВФ виділить Португалії 2,9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділить Португалії 2,9 млрд євро

Казна та Політика
150
Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив виділення 2,9 млрд євро (3,78 млрд дол) Португалії, повідомляє Reuters.
Рада директорів фонду схвалила виділення кредитного траншу в рамках угоди з Євросоюзом (ЄС) про надання 78 млрд євро країнам, які відчувають боргові проблеми, з механізму розширеного фінансування (EFF).
Наглядові органи МВФ та ЄС залишилися задоволені тим, як Португалія бореться з бюджетним дефіцитом, але, на їхню думку, керівникам країни варто більше часу приділяти програмам, які нададуть довгостроковий вплив на економіку країни.
В рамках трирічної програми EFF фінансування буде здійснюватися рівними частками, раз на квартал, що має допомогти вирішити проблему браку ліквідності всередині Португалії і допомогти країні вибратися з нинішньої боргової ями.
Раніше повідомлялося, що Єврогрупа повинна буде вирішити питання поповнення ресурсів МВФ на загальну суму в 200 млрд євро в рамках прийнятого рішення про виділення двосторонніх кредитів. За допомогою цих коштів фонд зможе більш ефективно допомагати країнам єврозони, які потрапили в боргову кризу.
Нагадаємо, в жовтні ц.р. повідомлялося, що агентство Fitch Ratings може знизити рейтинг Португалії. У заяві агентства зазначалося, що експерти будуть робити висновки за результатами виконання урядом країни програми щодо виходу з кризи, запропонованої Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом (МВФ). Основними елементами цієї програми є проведення приватизації, реформування банківської системи, а також переоцінка економічного зростання в середньостроковій перспективі.
В даний час довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Португалії в місцевій і іноземній валюті перебуває на рівні ВВВ-, короткостроковий РДЕ - F3, прогноз - "негативний".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас