ВВП США виросте на 2-2,5% в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП США виросте на 2-2,5% в 2012 році

Казна та Політика
112
США збережуть помірне зростання економіки, незважаючи на загальне уповільнення економічного підйому по всьому світу і несприятливі фактори, при цьому інфляція буде відповідати цільовому рівню, хоча будуть спостерігатися ризики, пов'язані з підвищенням споживчих цін, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Джеффрі Лекер.
За його оцінками, ВВП США виросте в 2012 році на 2-2,5%, повідомляє агентство Bloomberg.
Уповільнення зростання цін, що спостерігалося в США в останні місяці, "швидше за все, виявиться тимчасовим явищем, як це було з посиленням інфляції, яке ми фіксували раніше цього року", сказав Лекер, виступаючи на конференції Торговельної палати Шарлотти (Північна Кароліна ).
Лекер визнав, що переоцінив темпи зростання американського ВВП в 2011 році, який, схоже, складе 1,75% за рік в цілому і близько 2,5% в II півріччі, в той час як раніше він розраховував на підйом в середньому на 3% за рік. За словами Лекера, позитивний вплив грошово-кредитної політики на темпи зростання економіки США був обмеженим.
"Значимість грошово-кредитної політики для реального зростання часто завищують, в той час як грошово-кредитна політика пов'язана з інфляцією, тобто, з цінністю грошей", - вважає Лекер.
У 2012 році Лекер увійде до складу Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) американського Центробанку, який відповідає за розробку монетарної політики в США.
На грудневому засіданні FOMC констатував, що американська "економіка росте помірними темпами, незважаючи на деяке уповільнення світового зростання".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас