Клюєв: Після ратифікації Угоди про ЗВТ з ЄС додаткове зростання ВВП України складе близько 2% на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Після ратифікації Угоди про ЗВТ з ЄС додаткове зростання ВВП України складе близько 2% на рік

Казна та Політика
217
Після набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, який є складовою частиною Угоди про асоціацію, Україна може розраховувати на додаткове зростання економіки на 2% на рік, заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.
"Хоча де-факто угода поки не парафована, успішне завершення політичних переговорів - досить серйозний прорив. Ми йшли до цього не один рік, і добре відомо, що шлях був непростим. І результати будуть не загальнодипоматичними, але конкретними: це і зона вільної торгівлі, і прогрес у спрощенні візового режиму", - сказав перший віце-прем'єр, повідомляє його прес-служба у вівторок.
Він підкреслив: "Я згоден, що проект договору достатньо амбітний, тобто ставить сміливі і перспективні цілі".
Коментуючи можливість остаточного підписання угоди, Клюєв зазначив: "Є підстави вважати, що це відбудеться не пізніше, ніж через рік. Ще деякий час може зайняти ратифікація, але не думаю, що це буде довго. Поки ж стоїть завдання парафування договору, в якому 2000 сторінок. А це як мінімум 10,5 годин чистої роботи".
За його словами, на це піде близько півтора місяці.
Клюєв також додав, що від української сторони займатися парафуванням буде заступник міністра закордонних справ Павло Климкін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас