Центрвиборчком просить додаткового фінансування на вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центрвиборчком просить додаткового фінансування на вибори

Казна та Політика
128
Вчора в прес-службі Центральної виборчої комісії (ЦВК) заявили, що в державному бюджеті на наступний рік передбачено недостатньо коштів для проведення парламентських виборів. "Обсяг необхідного фінансування повинен скласти 1,21 млрд грн. Зокрема, тільки фонд оплати праці членів виборчих комісій і залучених фахівців, а також нарахування на заробітну плату становлять відповідно 563,5 млн і 195,5 млн, - повідомили в Центрвиборчкомі.- Решта видатків запланована на передвиборну агітацію (127,3 млн), оплату послуг ЗМІ (46,6 млн) і транспортні послуги окружним і дільничним комісіям (34,2 млн)".
Нагадаємо, проект закону про державний бюджет на 2012 рік передбачає виділення на організацію і проведення виборів народних депутатів 817,5 млн. ЦВК просить збільшити відповідну статтю витрат на 394,9 млн. Подання, затверджене Центрвиборчкомом, буде внесено на розгляд Кабінету міністрів та Верховної ради.
Глава парламентського підкомітету з питань виборчого законодавства Сергій Підгірний ("БЮТ-Батьківщина") пояснив, що збільшення вибаткової статті бюджету пов'язане зі зміною закону про вибори і переходом від пропорційної до змішаної виборчої системи. "Тепер кожен мажоритарник повинен мати можливість виготовити агітаційні плакати за рахунок бюджету. Є й інші зміни, які вимагають додаткових витрат. Я бачу два можливі варіанти вирішення проблеми. Або Кабмін піде назустріч Центрвиборчкому і внесе необхідні поправки до проекту держбюджету, або уряд підготує зміни до закону про вибори, якими скасує деякі видаткові положення", - сказав Підгірний.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас