"Газпром" і Siemens підписали угоду про стратегічне партнерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і Siemens підписали угоду про стратегічне партнерство

Енергетика
201
Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і президент, голова правління Siemens Петер Лешер підписали в Москві угоду про стратегічне партнерство. Про це йдеться в спільному прес-релізі компаній. Документ передбачає подальший розвиток і зміцнення стратегічного партнерства і співпраці між компаніями на російському і міжнародному ринках.
Передбачається розвиток спільних проектів у таких областях, як транспортування, підземне зберігання і використання газу; видобуток газу, газового конденсату, нафти, скрапленого природного газу, автоматизація та метрологія, електроенергетика, інноваційний розвиток, системи автоматизації, безпека будівель і споруд, екологія та енергозбереження, медичні технології.
Досягнуто домовленість всебічно розвивати стратегічне співробітництво компаній в рамках спільних розробок, інжинірингу, виробництва, маркетингу та сервісу в енергетичній сфері.
"Угода про стратегічне співробітництво з "Газпромом" підкреслює міцні зв'язки Siemens з Росією і нашими російськими замовниками. Спираючись на портфель продукції, рішень і послуг, які точно відповідають основним пріоритетам країни в галузі модернізації економіки, інфраструктури та охорони здоров'я, ми послідовно реалізуємо стратегію розширення нашої регіональної присутності в Росії і локалізації. Це знаходить позитивний відгук у країні, в тому числі з боку "Газпрому". Ось чому ми впевнені, що розвиток стратегічних відносин з "Газпромом" і реалізація проектів на базі енергоефективних та екологічних технологій Siemens буде сприяти подальшому сталому розвитку російської економіки та обох компаній", - підкреслив Лешер.
У червні 2010 р. "Газпром" і Siemens підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в області скрапленого природного газу. На сьогоднішній день співробітництво розвивається за наступними напрямками: інноваційний розвиток, автоматизація, інформатизація, телемеханіка та телекомунікації, електроенергетика, обладнання для компресорних станцій, технології розробки морських нафтових і газових родовищ, системи безпеки будівель і споруд, енергозбереження та екологія; нові медичні технології, проектне фінансування.
Siemens (Берлін та Мюнхен) - один зі світових лідерів в області електроніки та електротехніки. Концерн діє в таких областях, як індустрія, енергетика та охорона здоров'я, а також надає інфраструктурні рішення, головним чином для міст і великих міських агломерацій. У 2011 фінансовому році, що завершився 30 вересня, оборот концерну (виключаючи Osram і Siemens IT Solutions and Services) склав 73,5 млрд євро, а прибуток від основної діяльності департаментів - 7,0 млрд євро. На кінець вересня 2011р. в Siemens працювали близько 360 тис. співробітників.
Обсяг замовлень ТОВ "Сіменс" (є головною компанією Siemens в регіональному кластері "Росія і Центральна Азія") в 2011 фінансовому році станом на 30 вересня склав більше 1,8 млрд євро, а оборот перевищив 1,5 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас